Adalet Bakanı Tunç: "Ayşenur Ezgi Eygi İçin Soruşturma Başlatıldı"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gazze'deki soykırım suçlarına ilişkin soruşturma başlatıldığını ve uluslararası düzeyde BM ile iş birliği yapılacağını açıkladı. Yargı Reformu Strateji Belgesi ise Eylül sonunda açıklanacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Gazze'deki soykırım suçları ve diğer olaylarla ilgili olarak bir soruşturma başlattığını duyurdu. Bakan Tunç, "İç hukuk çerçevesinde başlatılan bu soruşturma devam ediyor ve sorumluluğu olan kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" dedi. Ayrıca, uluslararası hukuk kapsamında da Birleşmiş Milletler (BM) Yargı Dışı ve İnfazlar Özel Raportörü'nün derhal harekete geçmesini ve bağımsız bir soruşturma komisyonu oluşturmasını talep edeceklerini belirtti.

Yargı Reformu Strateji Belgesi
Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin Eylül sonunda açıklanacağını ifade eden Tunç, bu belge için bir yıl süren kapsamlı çalışmalar yapıldığını ve tüm tarafların görüşlerinin alındığını belirtti. Bakan Tunç, belgede yasama ve idari hedeflerin yer alacağını, 2024-2028 yıllarını kapsayacak olan bu belgenin hayata geçirilmesinde yargı teşkilatıyla birlikte çalışacaklarını vurguladı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümü
Bakan Tunç, Gazze'de İsrailli askerler tarafından başından vurularak şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'yi anarak, "Hem Türk hem de Amerikan vatandaşı olan Ayşenur’un hakkını savunmaya devam edeceğiz" dedi. Eygi'nin şehit edilmesiyle ilgili olarak BM raporunun hazırlanması için çalışmalara başlanacağını ve bu raporun uluslararası ceza mahkemelerinde kullanılacağını ekledi.

Konferans ve Basın Açıklamaları
'Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi'nin kapanış konferansı Ankara'da yapıldı. Konferansa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa Konseyi Departmanı Başkanı Schnutz Dürr, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinkas ve diğer yetkililer katıldı. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Bakan Tunç, program çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın