ABD eski Başkanı Trump'a suikast girişimi

ABD'de başkanlık seçimi için yarışan Donald Trump'ın mitinginde silahlı saldırıya uğradı.

ABD'de başkanlık seçimi için yarışan Donald Trump'ın mitinginde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıya biranda dünya gündemine oturdu. Miting alanında gerçekleşen silahlı saldırıda Trump, sağ kulağından yaralanırken mitingde bir kişi hayatını kaybetti. Alınan bilğiye göre iki kişi de yaralandı. Olayın ardından konuşan Trump, "Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmak güç." dedi. FBI saldırganın 20 yaşında olduğunu açıkladı
Trump, Pensilvanya'da bir mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda sağ kulağında yaralanan Trump, saldırının ardından bir tıbbi tesise götürüldü ve durumunun iyi olduğu belirtildi.
ABD Gizli Servisi, şüpheli bir saldırganın, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş ettiğini ve saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
ABD'de Trump'a yapılan silahlı saldırıya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da "Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız "dedi.Erdoğan, mesajında ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" görüşlerine yer verdi. Saldırı ardından bir çok dünya liderleri de geçmiş olsun mesajları yayınladılar.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın