Samsun Müzelerine Rekor İlgi

Samsun'da halka açık üç müze olan Gazi, Bafra ve Samsun müzeleri, yılın ilk yedi ayında 170 bine yakın ziyaretçi ağırladı. Samsun, turizm tanıtım faaliyetlerinde atağa geçerken, müzeleri ziyaret eden kişi sayısında da önemli bir artış yaşandı. Bu artış, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerde gözlendi.

Samsun Müzesi’ne Yoğun İlgi

13 Mart'ta açılan Samsun Müzesi, kısa sürede büyük bir ilgi topladı. Resmi verilere göre, müzeyi 4,5 ay gibi kısa bir sürede toplam 102 bin 533 kişi ziyaret etti. Ağustos ayına kadar müzeyi ziyaret eden yabancı turist sayısı ise bin 116 olarak dikkat çekti.

Gazi Müzesi de İlgi Odağı Oldu

Şehre gelen turistlerin uğrak noktalarından biri olan Gazi Müzesi, yılın ilk yedi ayında toplam 61 bin 471 ziyaretçi çekti. Bu ziyaretçilerin 814'ü yabancılardan oluştu.

Bafra Müzesi’ne de İlgi Var

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyetinde olan Bafra Müzesi de yılın ilk yedi ayında toplam 5 bin 88 ziyaretçi ağırladı.

Toplam Ziyaretçi Sayısı

Toplamda, Samsun'da bulunan Gazi, Bafra ve Samsun müzelerini Ağustos ayına kadar bin 957’si yabancı olmak üzere, 169 bin 892 kişi ziyaret etti. Ayrıca, 177 kişi de tanıtma bürosuna uğrayarak yetkililerden bilgi aldı.

RESMİ VERİLERE GÖRE 13 MART'TA AÇILAN SAMSUN MÜZESİ'Nİ 4,5 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE TOPLAM 102 BİN 533 KİŞİ ZİYARET ETTİ. MÜZEYİ AĞUSTOS AYINA KADAR ZİYARET EDEN YABANCI SAYISI İSE BİN 116 OLARAK DİKKAT ÇEKTİ. (ERDİ DEMİR/SAMSUN-İHA) Samsun'da halka açık 3 müzeyi (Gazi, Bafra ve Samsun) yılın ilk 7 ayında 170 bine yakın kişi ziyaret etti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın