50 bin tonun üzerinde nar hasadı bekleniyor

Türkiye'nin nar üretiminde beşinci sırada yer alan Denizli, bu yıl 2 bin 377 hektar ekili alandan 50 bin tonun üzerinde nar hasadı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Pamukkale ilçesinin Irlıganlı Mahallesi'nde başlayan hasada, Vali Ömer Faruk Coşkun, il yöneticileri ve çiftçiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, narın Denizli’de meyvecilik açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 2023 yılında 49 bin 381 ton nar üretildiğini ve dekara ortalama 2.077 kilogram verim elde edildiğini aktaran Çınar, 2024 yılı için 50 bin ton rekolte beklediklerini vurguladı. Hicaz narı, kalitesi ve pestisit kalıntısı problemi olmaması nedeniyle ihracatçılar tarafından tercih ediliyor. Geçen yıllarda, üretilen narların yüzde 70-80'i AB ülkeleri, Rusya ve Ukrayna'ya ihraç edildi.

Vali Coşkun, üreticilerin emeklerine değinerek, tarımsal üretim potansiyelinin artırılması için destek verilmesi gerektiğini söyledi. Nar hasadının hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Coşkun, ardından temsili olarak nar hasadı yaptı ve üreticilerle sektör sorunları hakkında istişarede bulundu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın