300 Milyon TL'lik Kokarca Mücadelesi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, bu yıl fındık üreticilerini büyük oranda etkileyen kahverengi kokarca böceğiyle mücadelede yeterli önlem alınmazsa, aynı sorunun gelecek yıl Türkiye'nin en büyük çeltik üretim merkezlerinden biri olan Bafra Ovası'nda da yaşanabileceğine dikkat çekti. Bu zararlıyla etkin bir şekilde başa çıkmak için 300 milyon TL değerinde tuzak alımı yapacaklarını açıkladı.

Kahverengi Kokarca ile Mücadele İçin Büyük Yatırım
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, fındık üreticilerini etkileyen kahverengi kokarca böceğiyle mücadele için önemli bir adım attıklarını açıkladı. Doğan, bu yıl 300 milyon TL değerinde tuzak alımı yapacaklarını belirtti. Alınacak tuzakların, zararlı popülasyonun yüksek olduğu kırsal alanlardaki bahçelere yerleştirileceğini duyurdu.

Bafra’da Çeltik Üretimi Tehlikede
Başkan Halit Doğan, kahverengi kokarca ile yeterli mücadele yapılmadığında, Bafra Ovası'nda çeltik üretiminin de risk altında olabileceğine dikkat çekti. Samsun'un Bafra ilçesi, yıllık 157 bin ton çeltik üretimi ile ülkenin ikinci büyük çeltik üretim merkezi konumunda. Kokarca mücadelesinin etkin yapılmadığı bölgelerde, çeltik üretiminde de benzer sıkıntıların yaşanabileceğini vurguladı.

Sivrisinek ile Mücadele Yatırımları Artıyor
Toplantıda, sivrisinek popülasyonunun artışı da gündeme geldi. Atakum ve İlkadım ilçelerinde sivrisineklerle mücadeleye yönelik daha etkin bir yaklaşım benimseneceği belirtildi. Başkan Doğan, larva döneminden itibaren araç ve ekipman ile yapılan ilaçlamaların artırılacağını ve bir dron daha alınacağını açıkladı. Özellikle sulak alanlarda ve araçla giremeyen bölgelerde dron ile mücadele yapılacağı duyuruldu.

Ek Bütçe Teklifi Onaylandı
Meclis toplantısında ayrıca, 2024 mali yılı bütçesine 3 milyar 731 milyon 797 bin TL ek bütçe ilavesi teklifi de oybirliğiyle kabul edildi. Bu ek bütçe ile şehrin çeşitli projelerinin finansmanı sağlanacak.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın