21 milyon insanı tahliye ettiren kasırga 'Milton'

Sondakika! ABD'den (USA) Son dakika gelişmesi yaşandı. NASA, ISS astronotu uzaydan Florida'da 21 milyon insanı tahliye kararı ile karşı karşıya bırakan 'Milton Kasırgası’nı (Hurricane Milton Video) görüntüledi. İşte o son dakika gelişmesi bilgilerinin çarpıcı detaylarının yer aldığı haber.

TEHLİKEYİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

YETKİLİLER UYARDI: SEL VE TROPİKAL KASIRGA

Amerika Birleşik Devletleri'nin 21 milyondan fazla nüfusuyla, üçüncü en kalabalık eyaleti olan Florida eyaletinde kasırga alarmı verildi. Kasırganın etkilerinden korunmak amacıyla zorunlu tahliye alınırken, eyalet genelinde ise 15 milyon kişi sel tehlikesi altında, 11 milyon kişi ise tropikal kasırga riskine karşı dikkatli olmaya çağrıldı. Market raflarının boşaldığı Florida'da, Helene Kasırgası'nın yaralarını sarmaya çalışırken, Milton Kasırgası'nın tehdidi vatandaşları endişeye sürükledi

ISS ASTRONUTU DOMİNCİK KAYDETTİ

NASA, ISS'teki astronotlardan Matthew Dominick'in kaydettiği Milton Kasırgası görüntüsüyle ABD'nin Florida eyaletinde kasırganın geçmesi beklenen yol üzerindeki insanları uyardı.

BİDEN'DEN ÇAĞRI: TAHLİYE OLUN

ABD, Helene Kasırgası'ndan sonra Kategori 5 büyüklüğündeki Milton Kasırgası'nın etkisi altında kaldı. Başkan Biden, Florida'daki vatandaşları tahliye olmaya çağırdı.

696 UÇUŞ İPTAL EDİLİRKEN, REUTERS'DE UYARDI 'MEKSİKA KÖRFEZİ ÜZERİNDE ŞİDDET ARTIYOR'

ABD, Helene Kasırgası'nın yarattığı yıkımın hemen ardından, Salı günü(dün) Milton Kasırgası'nın etkisi altına girdi. Kategori 5 büyüklüğünde olan bu devasa kasırga, Florida'nın yıpranmış Körfez Kıyısı'na doğru ilerlerken en az 696 uçuşun iptal edilmesine neden oldu. Reuters’in haberine göre, ABD yeni bir kasırgaya hazırlanırken, kasırga güney Meksika Körfezi üzerinde şiddetini artırıyor.

AYRILMAK İÇİN ZAMANINIZ OLMAYACAK

Yaklaşan kasırganın büyüklüğü uzaydan çarpıcı bir şekilde görüntülenirken, NASA'nın uyarısında, "Milton Kasırgası yolunda bulunan herkese, tahliye bölgesindeyseniz hemen ayrılmanız çağrısında bulunuyoruz. Ayrılmak için zamanınız olmayacak" denildi.

UZAYDAN GÖRÜNEN KASIRGA X'DE VİRAL OLDU

NASA astronotu Matthew Dominick'in Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çektiği ve sosyal medya platformu X.com'da paylaştığı bir video ile Milton Kasırgası'nın güney Meksika Körfezi üzerindeki yoğun beyaz bulutlarını gözler önüne serdi. Dominick, "Milton Kasırgası'nın üzerinden geçerken çekilen timelapse video. 1/6400 saniye pozlama, 14mm, ISO 500, 0.5 saniye aralıklarla, 30fps," notunu ekledi.

MİLYONLARCA İZLENME

Bu video kısa sürede viral oldu ve 7 milyonun üzerinde izlenme aldı. Bir kullanıcı, "Bu nem ve rüzgar duvarı insanları tahliye olmaya ikna etmiyorsa, başka ne eder bilmiyorum," diye yazdı. Bir diğer kullanıcı ise, "Bu fırtınaların büyüklüğünü ve gücünü anlamak gerçekten zor. Bakış açınızı paylaştığınız için teşekkürler," yorumunda bulundu.

İŞTE O VİDEO

https://twitter.com/i/status/1844025627390992850

Araştırma haber: Hakan AKGÜN

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın