Türkiye’nin 10’uncu Model Fabrikası Açıldı

Samsun’un Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bin metrekarelik alana kurulan “Samsun Model Fabrika”nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır konuşmalar yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın Açıklamaları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılışta yaptığı konuşmada, model fabrikaların sanayicilere yalın üretim ve dijital dönüşüm konusunda destek sunduğunu belirtti. İlk model fabrikanın 2018 yılında Ankara’da kurulduğunu ve bugüne kadar 10 model fabrikanın faaliyete geçtiğini ifade etti. Bakan Kacır, bugüne kadar 508 öğren-dönüş programı düzenlendiğini, 170 yalın proje uygulaması gerçekleştirildiğini ve 3 bine yakın firmaya eğitim verildiğini söyledi. Ayrıca, model fabrikaların sanayiye dijitalleşme ve verimlilik artışı sağladığını vurguladı.

Samsun Model Fabrika’nın Önemi

Samsun Model Fabrika, sanayicilere yalın üretim eğitimleri sunacak ve bölgenin imalat sanayisine katkıda bulunacak. 10 farklı eğitim ve etkinlik düzenleyerek 800’den fazla kişiye ulaştığını belirten Bakan Kacır, fabrikanın Samsun ve çevresindeki sanayiciler için önemli bir merkez olacağını söyledi.

Açılış Törenine Katılanlar

Açılış törenine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve diğer yetkililer katıldı.

Gelecek Planları

Bakan Kacır, Samsun’un bölgesel kalkınma projeleri ve teşviklerle desteklendiğini, şehrin sanayi alanlarında önemli gelişmeler yaşadığını belirtti. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük bilim merkezi ve planetaryumunun da yakın zamanda Samsun’da hizmete alınacağını duyurdu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın