Türkiye, Paris 2024'te 15 Branşta Yok

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ardından Türkiye, mücadele ettiği 5 branşta toplam 8 madalya kazanırken, katıldığı 13 branşta madalya sevinci yaşayamadı. Türkiye, olimpiyat kotası olan 15 branşta ise Paris 2024'e katılım sağlayamadı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın “Başarısız federasyonlar hesap verecek” açıklamasının ardından, spor federasyonları seçimlerine dikkatler çevrildi. Türkiye, boks branşında 7 sporcu ile mücadele ederek 2 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti. Atıcılıkta 7 sporcuyla 1 gümüş, güreşte 11 sporcuyla 2 bronz, okçulukta 4 sporcuyla 1 bronz ve taekwondoda 5 sporcuyla 1 bronz madalya kazandı. Ancak atletizmde 14, judoda 9, cimnastikte 8, yüzmede 7, yelkende 6, eskrim ve modern pentatlonda 2'şer, badminton, bisiklet, halter, kürek, masa tenisi ve voleybolda 1'er branşta yer aldı, ancak bu branşlarda madalya kazanılamadı.

Olimpiyatlarda 16 kotası bulunan kanoda, 6 kotası olan binicilikte, 5 kotası olan teniste, 4'er kotası bulunan basketbol, kaykay ve spor tırmanışta, 3 kotası bulunan triatlonda ve 2'şer kotası olan futbol, golf, hentbol, hokey, ragbi, su topu, break dans ve dalga sörfü branşlarında Türkiye'nin temsilcisi bulunmadı.

Güreş branşında, Rıza Kayaalp'in rahatsızlığından dolayı kullandığı ilaçta yasaklı madde bulunması ve Taha Akgül'ün hakem hataları nedeniyle finale çıkamaması, Türkiye’nin başarısını etkileyen önemli faktörler arasında yer aldı.

Federasyon başkanları, başarının görev süresi boyunca değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Medyada madalya alanlar daha çok eleştiriliyor. Senelerdir madalya alamayan federasyon başkanları bizden daha rahat. Artık işin içinden yetişip gelen federasyon başkanları işin içine girmeliler” şeklinde ortak bir görüş ifade ettiler.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın