Trabzon’da Sağanak Heyelanlar Yaratıyor

Trabzon’da etkili sağanak yağışlar su taşkınlarına ve heyelanlara neden oldu. Belediye ekipleri, mahsur kalan vatandaşları tahliye etti ve bölgede temizlik çalışmaları başlattı.

Trabzon’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına ve heyelanlara neden oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu duruma karşı yoğun bir mücadele başlattı.

Şiddetli yağışlar, Ortahisar ilçesindeki 2 Nolu Bostancı, Kalkınma ve Konaklar mahalleleri, Yomra'nın Kaşüstü Mahallesi, Sürmene'nin Muratlı ve Yemişli mahalleleri ile sahil yolunun bazı noktalarında su taşkınları ve heyelanlara yol açtı. Sürmene ilçesindeki Muratlı ve Yemişli mahallelerinde meydana gelen heyelanlarda vatandaşların zarar görmemesi için ekipler yoğun bir çalışma yürüttü. Yemişli Mahallesi’nde bulunan 7 katlı Deniz Apartmanı’nın önünde gerçekleşen heyelanda mahsur kalan 14 kişi, itfaiye ekipleri tarafından güvenli bir şekilde tahliye edildi. Heyelan sonrası bölgede temizlik çalışmaları başlatıldı.

Belediye ekipleri, sağanak yağışların ardından oluşan su birikintileri ve su baskınlarıyla mücadele etmek için yoğun bir çalışma yürüttü. 44 farklı noktada yapılan çalışmalar sonucunda, Büyükşehir Belediyesi ağındaki tüm yollar ulaşıma açıldı. Yağışların mahalle, cadde ve sokaklarda bıraktığı hasarı temizleme çalışmaları ise devam ediyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın