Şimşek: Büyüme Dengelendi, Cari Açık Daraldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyümenin dengelendiğini ve dezenflasyon sürecine girildiğini belirtti. İşsizlik oranı sabit kalırken, istihdam arttı ve net dış talep büyümeye katkı sağladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, büyümede dengelenmenin başladığını, cari açığın daraldığını, risk priminin azaldığını ve dış kaynak girişlerinin arttığını belirtti. Ayrıca rezervlerin iyileştiğini ve dezenflasyon sürecine girildiğini ifade etti.

Bakan Şimşek, ikinci çeyrek büyüme verilerine göre iç talebin büyümeye katkısının 1,2 puana gerilediğini, net dış talebin ise 1,3 puan pozitif katkı sağladığını açıkladı. İşsizlik oranının yüzde 8,8 ile yatay seyrettiği dönemde istihdamın 205 bin kişi arttığını belirtti.

Şimşek, makro finansal istikrarın güçlendiğini ve küresel şartların dezenflasyonun kısa vadeli etkilerini sınırlayacağını öngördüklerini ifade etti. Ayrıca, Orta Vadeli Programın (2025-2027) yakında kamuoyuna açıklanacağını ve kalıcı fiyat istikrarı ile sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek politikaların uygulanmaya devam edileceğini vurguladı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın