SGK'dan Dolandırıcılık Uyarısı

SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, GSS borçları için gelen IBAN numaralı SMS'lere itibar edilmemesi gerektiğini ve dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması gerektiğini uyardı.

Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına ilişkin IBAN numaralı SMS'lere itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı. Müdür Göksoy, bazı kişilerin vatandaşlara dolandırıcılık amacıyla SMS veya telefon yoluyla GSS borçlarının ödenmesi için IBAN numarası verdiklerini ve aksi halde icra yoluyla tahsilat yapılacağı uyarısında bulunduklarını belirtti.

Göksoy, SGK’nın resmi olarak SMS ile IBAN numarası göndererek borç tahsilatı yapmadığını vurgulayarak, "GSS borcu olan vatandaşlar, ödemelerini sadece anlaşmalı bankalar, bankamatikler, internet bankacılığı, mobil bankacılık veya e-devlet üzerinden TC kimlik numarası ile gerçekleştirmelidir. Gönderilen IBAN numarasına para aktarılması dolandırıcılığa yol açabilir. Vatandaşların dikkatli olmalarını önemle tavsiye ediyoruz," dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın