Öğrencilere Servis ve Abonman Desteği Başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla “Öğrenci Servis Desteği Programı”nı sürdürüyor. Bu kapsamda ilkokul öğrencilerine servis ücreti, ortaokul ve lise öğrencilerine ise 100 binişlik abonman desteği verilecek.

2021’den Bu Yana Sürdürülüyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan bu program, sosyal destek alan ailelerin çocuklarının ulaşım giderlerini karşılamakta. 2023-2024 eğitim yılında aylık ortalama 7 bin öğrenci bu destekten yararlandı. Yeni eğitim yılında da ilkokul öğrencilerine servis ücreti, ortaokul ve lise öğrencilerine ise 100 binişlik abonman desteği sağlanacak.

Başvurular İçin Son Tarih 20 Eylül

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, başvuruların başladığını ve velilerin başvuru yapmaları gerektiğini belirtti. Başvurular 20 Eylül 2024 tarihine kadar alınacak. İlgili belgelerle Sosyal Yardım Başvuru Merkezleri'ne başvuru yapılması gerekiyor.

Başvuru Süreci ve Gerekli Belgeler

Sosyal destek alan ve ilkokula giden çocuğunu servise yazdıran vatandaşların, başvuruda bulunmak için servis sözleşmesi, öğrenci kimlik fotokopisi, veli kimlik fotokopisi ve öğrenci belgesi ile Sosyal Yardım Başvuru Merkezleri'ne başvuruda bulunmaları isteniyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın