MGK bugün toplanacak: Peki masadaki gündem maddeleri neler?

MİLLİ Güvenlik Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Masada İsrail'in yayılmacı saldırganlığının doğurduğu tehdit, Orta Doğu'da son günlerde giderek artan tansiyon ve bölgesel gelişmeler yer alacak.

Toplantıda Türkiye'ye etkisi öncelikli gündem başlığı olacak. Terörle mücadelede gelinen son durum da kapsamlı olarak değerlendirilecek.

  • MGK BUGÜN TOPLANTIYOR, MASADA HANGİ GÜNDEM MADDELERİ VAR? İŞTE DETAYLAR
  • Orta Doğu'da sürekli artan gerilime bağlı olarak Türkiye'nin milli güvenliğini ilgilendiren konular bugün başkan Erdoğan başkanlığında Beştepe'deki toplantıda masada olacak.

BÖLGESEL KRİZİ GELİMLELER, İSRAİL VE LÜBNAN
Orta Doğu'daki gelişmeler MGK'nın öncelikli gündemi olacak. İran-İsrail ve İsrail-Lübnan hattında artan tansiyona mercek tutulacak.
Etkisi giderek genişleyen bölgesel krizin Türkiye'ye olası etkileri kapsamlı olarak ele alınacak.

FİLİSTİN İÇİN İNSANİ YARDIM VE DİPLOMATİK GİRİŞİMER
MGK'da İsrail'in Flistin'de sürdürdüğü katliamda son durumu ve son dakika görüşecek. İnsani yardımların bölgeye ulaştırılması ve ateşkesin sağlanması için izlenecek yol haritası ile diplomatik girişimler değerlendirilecek.

TERÖR GÜNDEMDE
Ülkenin her zaman gündemin de olan 'Terörle mücadele' ise bir diğer ana başlık olarak görüşülecek. Toplantıda, PKK, FETÖ ve DEAŞ ile mücadeledeki son durum da değerlendirilecek.

Hakan AKGÜN

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın