Meteoroloji'den Kritik Yağış Uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere dayanarak, Türkiye genelinde 2 il için turuncu, 22 il için ise sarı kod ile yağış uyarısında bulundu.

Turuncu Kod: Kırklareli ve Tekirdağ

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Kırklareli ve Tekirdağ illeri için turuncu kodlu yağış uyarısı verildi. Bu bölgelerdeki vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi risklere karşı dikkatli olmaları istendi.

Sarı Kod: 22 İl İçin Uyarı

Sarı kod uyarısı yapılan iller ise Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur ve Manisa olarak açıklandı.

Karabük'te 5 Kişi Tahliye Edildi

AFAD'ın açıklamasında, turuncu kod verilen 2 ilden 57 ihbar alındığı ve Karabük'te 5 kişinin tahliye edildiği bilgisi de paylaşıldı. Vatandaşların, yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Olumsuzluklara Karşı Uyarılar

AFAD, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunmasını bir kez daha hatırlattı. Ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve vatandaşların bu durumlara hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın