İran'dan İsrail'e 180 balistik füze

Sonrasında neler yaşandı.. Bölgeden Son dakika gelişmeler…İRAN'ın dün gece İsrail'e gerçekleştirdiği 'Gerçek vaad 2' füzeli saldırısı nedeniyle yaklaşık 10 milyon kişi sığınaklara sığındı. Netanyahu saldırı sonrası yaptığı açıklamada Tahran'ın büyük bir hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini söylerken İran da bu sabah yaptığı açıklama ile Tel Aviv'i uyardı ve "İsrail İran'a saldırırsa tüm altyapıları hedef alınır" tehdidinde bulundu

10 MİLYON KİŞİ SIĞINAKLARDA
İsrail Ordusu dün Lübnan'ın güneyinde 'Kuzeyin Okları' adı verilen bir kara operasyonuna başladığını duyurmasının ardından akşam saatlerinde İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldı. Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığı duyuruldu ve yakklaşık 10 milyon kişi sığınaklara sığındı.

NYT, 180 FÜZE FIRLATILDIĞINI YAZDI
ABD'li New York Times gazetesi İran'ın İsrail'e yaklaşık 180 balistik füze fırlattığını
ve en gelişmiş silahlarını kullandığını yazarken, daha önce kullanmadığı Fettah füzelerinin de kullanılmış olabileceğini iddia edildi.

İRAN: MEŞRU MÜDAFA
İran, İsrail'e yönelik füze saldırısının "BM Şartı'nın 51. maddesine göre meşru müdafaa hakkı uyarınca" gerçekleştirildiğini belirtti.

NETANYAHU: İRAN BÜYÜK HATA YAPTI
İran saldırısının ardından, İsrail ağır sonuçları olacağı uyarısında bulunurken, Başbakan Benjamin Netanyahu “İran bu gece büyük bir hata yaptı ve bedelini ödeyecek” dedi.

İRAN HALKINDAN KUTLAMA
İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği "Gerçek Vaad 2" operasyonu başkent Tahran’da coşkuyla kutlandı.

BİDEN: ABD İSRAİL'İ DESTEKLEMEKTEDİR
ABD Başkanı Joe Biden, “Hiç kuşkunuz olmasın, ABD İsrail'i tamamen, tamamen, tamamen desteklemektedir" açıklamasında bulundu.

HİZBULLAH'DAN LÜBNAN AÇIKLAMASI
Hizbullah bu sabah Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail askerleriyle çatıştığını ve sınır ötesindeki İsrail askerlerini hedef aldığını duyurdu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın