Efor Çay’dan yeni halka arz

EFOR Çay Sanayi Ticaret A.Ş, 400 milyon lira sermayeli Efor Gübre Madencilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'ni KAP'a bildirdi. Şirket kısa zamanda halka arz edecek.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platromu'na yapılan açıklamada, "27 Eylül 2024’te yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında, tek pay sahibi oldukları, bağlı ortaklığı olan Efor Gübre Madencilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin kayıtlı sermaye sistemine geçiş ve halka arz hazırlıklarının başlatılmasına karar verildiği belirtildi." dedi.

SAMSUN, RİZE VE TRABZON'DA 39 BİN METREKARE ALANDA FAALİYETTE
400 milyon lira sermayesi olan Efor Gübre Madencilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Rize, Trabzon ve Samsun’da 39 bin 180 metrekare alanda eleme ve paketleme kapasitesiyle faaliyetler yürütüyor.

YURTİÇİ VE DIŞINA İTHALAT
Efor Gübre Madencilik, yurtiçi ve yırt dışıo üreticilerden tedariki firmalardan ithalatını yaptığı kimyevi gübreyi, yurt içi ve dışına satıyor.

DENİZ YOLUYLA KİMYEVİ GÜBRE
İthalat yoluyla temin edilen kimyevi gübreler deniz yoluyla Belçika, Norveç, İtalya, Çin, Rusya ve İran gibi ülkelerden CIF teslim olarak Samsun, Rize, İskenderun ve İzmir gibi lokasyonlara getirilip iç piyasaya arz için hazır hale getiriliyor.

EFOR ÇAY, TEMMUZ AYINDA BORSA İŞLEM GÖRDÜ
Ayrıca Efor Çay, 5 Temmuz 2024’te borsada ilk işlem gününe başlamış, 14,50 TL’lik hisse başı fiyatla halka arz olurken, halka arzından bu yana getirisi an itibarıyla yüzde 117 seviyesinde.

HALKA ARZ'DA 540 BİN KİŞİ KATILIM
1,3 milyar TL’lik halka arz büyüklüğü gerçekleşen EFORC’nin halka arzına 540.512 kişi katılım göstermişti.

Haber: Hakan AKGÜN

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın