Dilruba için 4.5 yıl hapis talebi

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle 18 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu bugün hakim karşısına çıkıyor; hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu bugün hakim karşısına çıkıyor. Kayserilioğlu hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla 4.5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Dilruba Kayserilioğlu, Instagram'a erişim engeli getirilmesini eleştirdiği sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle 30 Ağustos'ta tahliye edilmeden önce tutuklanmıştı. Kayserilioğlu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna kamuoyundan tepkiler sürerken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa Şakran Cezaevi'nde Kayserilioğlu'nu ziyaret ederek tutukluluğun hukuksuz olduğunu ifade etti ve herkesin düşünce açıklama hakkına sahip olduğunu belirtti.

Dilruba Kayserilioğlu, gece 02.00-03.00 saatlerinde tahliye edildi. Tahliye gerekçeli kararının henüz çıkarılmadığı belirtildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın