Denizlerde Yeni Sezon: Ağlar Palamut ve İstavritle Doldu

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle balıkçılar, yeni sezonun ilk gecesinde bol miktarda palamut ve istavrit avladı. Balıkçılar, 4,5 aylık hazırlık sonrası denize açılarak ağlarını suyla buluşturdu.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesiyle, balıkçılar yaklaşık 4,5 aylık bir hazırlığın ardından denize açıldı ve sezonun ilk gecesinde ağlarını suya bıraktı. İlk geceden itibaren bol miktarda palamut ve istavrit avlayan balıkçılar, denizlere yeniden döndü.

15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından balıkçılar, Eylül itibarıyla "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. 7 gün 24 saat radarları açık bir şekilde balık peşinde koşan denizciler, bu zorlu mücadeleye başladı. Eylül ve Nisan aylarını denizde geçirecek olan balıkçılar, yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı. Trabzon açıklarında avlanan teknelerin ağlarına bol miktarda palamut ve istavrit takıldı. Balıkçılar, ağlarını omuz omuza çalışarak boşaltıp, palamutları köpük kasalara yerleştirerek ülke genelinde dağıtım için hazırladılar. Sezonun ilk balıkları, balıkçıların yüzünü güldürdü ve zorlu mücadeleleri kameralara yansıdı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın