378,5 Milyar Euro Fon ile Tarımda Yeni Dönem

Avrupa Birliği (AB) Ortak Tarım Politikaları (OTP) Toplantısı, Amasya ve Tokat illerinin katılımıyla Samsun'da gerçekleştirildi. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, AB tarafından 27 ülkeye toplam 378,5 milyar euro fon tahsis edildiğini ve bu fonlardan hak ettikleri yatırımları almak için çalışacaklarını ifade etti.

Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım

Toplantının açılışında konuşan Sağlam, “AB Ortak Tarım Politikaları, uzun vadeli gıda güvenliğini sağlamak için sürdürülebilir, rekabetçi ve dirençli bir tarım sektörüne geçişi hedefliyor. Yeni politikalarla desteklerin adil dağıtımına ve yeni nesil çiftçilerin geleceğine önem veriliyor” dedi.

378,5 Milyar Euro AB Fon Tahsisi

Sağlam, 2021-2027 dönemi için 378,5 milyar euro AB fonunun 27 ülkeye tahsis edildiğini belirterek, bu fonun 264 milyar euro’sunun çevre ve iklim değişikliği önlemlerine katkı sağlayacağını vurguladı. “Samsun, Amasya ve Tokat illerimiz birlikte hareket edecek ve Samsun merkezli olarak bölgesel koordinatörlük faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diye ekledi.

Kırsal Kalkınma Destekleri

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Yusuf Özbey, OTP Programı ile IPARD Programı'nın geniş bir ağ oluşturmayı hedeflediğini, Türkiye’deki tarım politikaları arasında koordinasyonu sağlamak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, Samsun'da yerel eylem grubu dernekleri aracılığıyla kırsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerin desteklendiğini ve bu kapsamda 56 milyon TL’lik hibe desteğinden yaklaşık 40 milyon TL’sinin kullanıldığını belirtti.

Eğitim ve İşbirliği Sunumları

Program, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Ziraat Mühendisi Harun Sünbül’ün Ortak Tarım Politikaları ve LEADER programı hakkında yaptığı sunumla devam etti. Toplantı, Samsun, Amasya ve Tokat’tan gelen katılımcıların ortak çalışmalarıyla Bölgesel Yerel Kalkınma Stratejik Planı hazırlık çalışmalarıyla sona erdi.

Katılımcılar ve Temsilciler

Toplantıya Samsun ve Amasya valilikleri, il tarım müdürlükleri, kalkınma ajansları, ziraat odaları ve yerel üniversitelerden temsilcilerin de aralarında bulunduğu toplam 60 kişi katıldı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın