15 Günlük sessizlik! Rojin Kabaiş için köpekler devrede

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'ten 15 gündür haber yok. Arama çalışmalarına, AFAD ekipleri köpekli arama timleriyle devam ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, üniversiteye yeni kayıt yaptırarak Diyarbakır'dan Van'a gelmişti. 27 Eylül 2024 tarihinde, kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline gitmek için yurttan ayrıldı. Ancak o günden bu yana kendisinden haber alınamadı.

 

  • POLİS HELİKOPTERİNDEN DESTEK
  • Polis ekipleri Rojin’in izini sürmek için geniş çaplı çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kampüs sahilinde yoğunluk kazanırken, hem havada hem de gölde arama çalışmaları sürüyor.

 

 

GÖLDE SONAR İLE ARAMA
Öte yandan, su altındaki cisimleri tespit etmede kolluk kuvvetlerine büyük kolaylıklar sağlayan “Yandan Taramalı Sonar” cihazı da kullanılarak Van Gölü’nde arama çalışmalarına başlanmıştı. Çalışmaları yakından takip eden acılı baba Nizamettin Kabaiş ise, kızı ile son kez vedalaştığı yurt kapısındaki görüntüleri izlerken gözyaşlarını tutamamıştı.

 

  • TERMAL KAMERALI DRON ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR
  • Çalışmalara katılan gönüllü ekipler, havadan arama kurtarma operasyonlarında büyük bir avantaj sağlayan termal kameralı dron ile çalışmalara destek oluyor.

 

 

KÖPEKLERLE ARAMA YAPILIYOR

 

Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) arama kurtarma ekipleri, Van Gölü kıyısında köpeklerle yeni izler aramaya devam ediyor. Aile ve yakınları endişeyle beklerken, ekipler kayıp öğrenciyi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

ROJİN KABAİŞ'E AİT BAŞÖRTÜSÜ BULUNMUŞTU

 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'da 27 Eylül’de kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’e ait başörtüsünün Van Gölü kıyısında bulunduğunu bildirmişti.

 

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın