Atakum’da “sürgün” davası 

Atakum Belediyesi'nde görev yapan, gazeteci Zerrin Somuncu, 31 Mart yerel seçimleri sonrası, temizlik görevlisi olarak görevlendirilmesi üzerine iş akdini feshederek, hak mücadelesini yargıya taşıdı.

“Temizlik Görevlisi” olarak sürülmesi ardından avukatı Ayşe Mine Durmaz aracılığıyla arabuluculuk sürecine giren Somuncu, Atakum Belediyesi’nin kıdem ve manevi tazminat taleplerini reddetmesi üzerine hukuksuz görevlendirmeyi mahkemeye taşıdı.

Hukuksuz biçimde beş yıldır büyük bir emek ve titizlikle sürdürdüğü görevini  bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Somuncu,” Bu hukuksuzluğun yüce adalet önünde yargılanarak cezasız kalmayacağına inanıyorum. Şimdi, önümüzdeki yargı sürecinde üyesi olduğum meslek kuruluşları Samsun Gazeteciler Cemiyeti ile Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere emek, demokrasi ve meslek örgütlerine; elbette yıllar boyunca hizmet etmekten büyük gurur duyduğum Atakumlulara haklı davamın arkasında durma çağrısı yapıyorum. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine olan inancımla, bu zorlu ama sonu aydınlık yolda yanımda olan herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın